BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Alliin og allicin

Bookmark and Share

Udskriv

Andre navne: (Eng.: Alliin and allicin)

Den karakteristiske lugt af løg og hvidløg (Allium arter), skyldes hovedsageligt disulfidet allicin, som dannes ved enzymatisk nedbrydning af alliin og efterfølgende spontan dannelse af allicin. Som biprodukter dannes pyrodruesyre og ammoniak.

Alliin: MV= 177,16 g/mol; SMP= 165oC; bruttoformel: C6H11NO3S; CAS-nummer: 556-27-4. Andre navne: S-Allyl-L-cystein-(+)-sulfoxid.

Allicin: MV= 162,28 g/mol; bruttoformel: C6H10OS2; brydningsindeks: 1,561 - 1,563 ved 589,3 nm; CAS-nummer: 539-86-6. Andre navne: Diallylthiosulfinat.

Omdannelsen af alliin til allicin

BioSite 10/11,99; 23/1,07

Indhold i box-in-a-box-6b

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Box 10
Box 11
Box 12
Box 13