BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Brazzein

Bookmark and Share

Udskriv

Andre navne: (Eng.: Brazzein)

Brazzein er et sødt smagende protein som er isoleret fra frugterne af planten Pentadiplandra brazzeana. Proteinet smager 2000 gange mere sødt end en 2% sucroseopløsning, målt på vægtbasis (Walters and Hellekant, 2006). Proteinet består af 54 aminosyrerester og er relativt varmestabilt.

MV= 6473 g/mol; bruttoformel: C276H415N76O90S8; CAS-nummer: 175069-47-3; Aminosyresekvens: XDKCKKVYEN YPVSKCQLAN QCNYDCKLDK HARSGECFYD EKRNLQCICD YCEY. CAS-numre for andre typer: 160047-05-2; 173047-70-6; 158651-53-7.

Se også thaumatin.

3D struktur af brazzein

Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra

Tak til JSmol holdet

Caldwell, J.E., Abildgaard, F., Dzakula, Z., Ming, D., Hellekant, G., and Markley, J.L. 1998. Solution structure of the thermostable sweet-tasting protein brazzein. Nat. Struct. Biol. 5, 427-431. Walters, D.E. and Hellekant, G. 2006. Interactions of the sweet protein brazzein with the sweet taste receptor. J. Agric. Food Chem. 54:10129-10133. Hellekant, G. and Danilova, V. 2005. Brazzein a small, sweet protein: Discovery and physiological overview. Chem. Senses 30 (suppl 1): i88-i89.

BioSite 24/1,07; 26/3,11

Indhold i box-in-a-box-6b

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Box 10
Box 11
Box 12
Box 13