BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Harman

Bookmark and Share

Udskriv

Andre navne: (Eng.: 1-Methyl-9H-pyrido[3,4-b]indole, harman)

IUPAC navn: 1-Methyl-9H-pyrido[3,4-b]indol

Harman er et alkaloid (en heterocyclisk aromatisk amin) som bl.a. er fundet i kaffe og andre fødevarer som har været udsat for opvarmning under tilberedningen fx kager, ristet brød og kød. Harman er endvidere fundet i tobaksrøg og i fermenterede drikkevarer som øl, og vin. Harnan forekommer naturligt i planter som ananas (Ananas comosus), Passiflora incarnata, Tribulus terrestris og Pueraria lobata.

MV= 182,22 g/mol; SMP= 235-238 oC; bruttoformel: C12H10N2; log Ko/w: 3,1; CAS-nummer: 486-84-0.

Se også norharman.

Harman

Strukturen af harman

3D struktur af harman

Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra

Tak til JSmol holdet

Alves, R.C., Casal, S. and Oliveira, B.P.P. 2007. Factors influencing the norharman and harman contents in espresso coffee. J. Agric. Food Chem. 55:1832-1838

Indhold i box-in-a-box-5

BioSite 9/9,10

Indhold i box-in-a-box-6b
Mentiqa Odense

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Box 10
Box 11
Box 12
Box 13