BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Lysin

Bookmark and Share

Udskriv

Andre navne: 2,6-Diaminohexansyre. (Eng.: Lysine). Forkortelser: Lys, K

Lysin er en essentiel ketogen aminosyre der oprindeligt blev isoleret fra casein. Lysin forekommer særligt i proteiner fra animalske fødevarer som kød, mælk, æg og fisk. Aminogruppen i lysins sidekæde er forholdsvis reaktiv, det medfører at den let ødelægges under opvarmningen ved madlavning. Lysin virker destabiliserende på dannelse af alfahelix i proteinerne. Nedenfor ses lysins bjerrumdiagram.

MV= 146,19 g/mol; SMP= 212oC (dec.); bruttoformel: C6H14N2O2; pKs1= 2,20; pKs2= 8,90; pKs3= 10,28 (Sidegruppen); pHI= 9,6

Se også biosyntesen af lysin, og de modificerede aminosyrer 5-hydroxylysin og isodesmosin.

Strukturen af aminosyren lysin

    CAS-nummer
DL-Lysin (racematet) 2,6-Diaminohexansyre 70-54-2
L-Lysin (S)-(+)-2,6-Diaminohexansyre 56-87-1
D-Lysin (R)-(-)-2,6-Diaminohexansyre 923-27-3

Lysins bjerrumdiagram

K73

BioSite 2/5,04; 28/10,12

Indhold i box-in-a-box-6b
Mentiqa Odense

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Box 10
Box 11
Box 12
Box 13