BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Betanin

Udskriv

Andre navne: Phytolaccanin, E162, rødbederødt, (2S)-4-[2-[(2S)-2-carboxy-5-(β-d-glucopyranosyloxy)-6-hydroxy-2,3-dihydro-1H-indol-1-yl]vinyl]-2,3-dihydropyridin-2,6-dicarboxylsyre. (Eng.: Betanin, beetroot red, betanidin 5-β-D-glucopyranoside, (2S)-4-[2-[(2S)-2-carboxy-5-(β-D-glucopyranosyloxy)-2,3-dihydro-6-hydroxy-1H-indol-1-yl]ethenyl]-2,3-dihydro-2,6-pyridine dicarboxylic acid)

Betanin er et rødt farvestof fra rødbeder (Beta vulgaris L.) som bl.a. har fundet anvendelse som farvestof i fødevarer med E-nummeret E162. Betanin er varmestabilt og nedbrydes ikke ved kogning.

MV= 550,47 g/mol; bruttoformel: C24H26N2O13; log Ko/w: -3,07; CAS-nummer: 7659-95-2

Se også betain.

Strukturen af betanin

Strukturen af betanin

3D Struktur af betanin

Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra

Tak til JSmol holdet

Edelenbos, M, Kidmose, U., Christensen, L. P. og Nørbæk, R. 2004. Naturlige farver i frugt og grønsager. Grøn Viden nr 157. Herbach, K.M., Stintzing, F.C. and Carle, R. 2006. Stability and Color Changes of Thermally Treated Betanin, Phyllocactin, and Hylocerenin Solutions. J. Agric. Food Chem., 54, 390−398

Indhold i box-in-a-box-5

BioSite 31/12,24

Indhold i box-in-a-box-6b
Box 10
Box 11
Box 12
Box 13